Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
Wijn bestellen in onze webshop
Wijn bestellen in onze webshop

In deze Bordeaux Special zetten we de schijnwerpers op Château La Haye. De geschiedenis van het kasteel loopt zo'n 450 jaar terug en de eerste wijngaarden vallen terug te leiden naar 1557. Dit maakt het een van de oudste châteaux in Saint-Estèphe.

Belgische eigenaar Chris Cardon kocht het wijndomein in de Médoc in 2012. De succesvol farmaceut raakte in de ban van de wijnwereld tijdens de ‘Marathon du Médoc’. Zijn interesse werd omgezet in ervaring door bij diverse wijndomijnen aan de slag te gaan. Dit deed de liefde voor wijn alleen maar verder groeien en leidde uiteindelijk tot de aankoop van Château La Haye.

De bijna 20 hectare aan wijngaarden zijn beplant met Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Fanc, Petit Verdot en Malbec. Door de hoge plantdichtheid, 8300 stokken per hectare, zijn de wijnen zeer geconcentreerd. Leem en kalk in de bodem geven de wijnen op hun beurt mineraliteit.

De rode wijnen hebben allemaal het AOC Saint-Estèphe. Naast rood, wordt er echter ook een beperkt aantal flessen wit geproduceerd. Zoals de Blanc de La Haye bijvoorbeeld. Deze witte Bordeaux, gemaakt van sauvignon blanc, is fruitig en aromatisch met mooie zuren en mineraliteit. De rode tegenhanger, Rouge de la Haye, wordt gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en klein beetje Cabernet Franc en Malbec. Soepel met veel fruit en een klein beetje kruidigheid. Beiden gekenmerkt door hun perfecte prijs-kwaliteitverhouding. En nu helemaal; beide koop je nu slechts voor €9,95.

Met de Fief de la Haye gaan we een flink niveau omhoog qua concentratie en kracht. Deze elegante blend van Cabernet Sauvignon en Merlot bieden we nu aan met maar liefst 25% korting! 

Tijdens de eerste Crus Bourgeois du Médoc classificatie in 1932 kreeg Château La Haye de classificatie ‘Cru Bourgeois Supérieur’. De Saint-Estèphe Cru Bourgeois 2015 wordt 12-18 maanden gerijpt op Frans eiken. Elegant en complex met flink bewaarpotentieel. Nu voor slechts €27,95 per fles!

Profiteer tot het einde van april van deze uitzonderlijke kortingen!

Even geduld a.u.b.