Wijncursus voor gevorderden:
SDEN 3

Heb je de SDEN 2 wijncursus gedaan? Of heb je redelijke kennis over hoe wijn wordt gemaakt en hoe je wijn proeft en beoordeelt? Dan ben je klaar voor de SDEN 3 wijncursus.

Gedurende deze cursus gaan we dieper in op wijn waarbij zowel de theorie, als de praktijk uitgebreid aan bod komt. Nooit saai, veel sappige details, waardevolle informatie en steeds ondersteund door zuivere, typische wijnen van gerenommeerde huizen. Veel wijnen passeren de revue waarbij we zorgvuldig zoeken naar een mooie mix van stijlen. Je proeft 10+ wijnen op een avond.

Na de cursus heb je gedegen kennis over de wijnstreken wereldwijd, welke wijnen er worden geproduceerd, de karaktereigenschappen van een variëteit aan druivenrassen, hoe wijnen worden gemaakt en welke wetten en regels er gelden. Daarnaast kun je wijnen proeven, herkennen en beoordelen. Aan het einde van de cursus kun je deelnemen aan het landelijk erkend examen.

Les 1 - Introductie, Wijn proeven, beoordelen, serveren en bewaren, De druif en zijn omgeving, Druivenrassen, Wijnbouw en vinificatie
Les 2 - Frankrijk I: Champagne, Loire, Bordeaux, Zuid West
Les 3 - Frankrijk II: Elzas, Bourgogne, Rhône, Provence, Languedoc
Les 4 - Italië
Les 5 - Spanje, Portugal
Les 6 - Nederland Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Balkan, Griekenland
Les 7 - Verenigde Staten, Chili, Argentinië, Zuid Afrika , Australië, Nieuw Zeeland  


Locatie & tijd

De cursussen vinden plaats op avonden van 20:00 tot 22:30 uur op twee verschillende locaties:

  • Vindict Winkel - Amsterdam Centrum: Elandsgracht 113, 1016 TT Amsterdam
  • Vindict Winkel - Amsterdam Noord: Docklandsweg 5, 1031CD Amsterdam

Wie geeft de cursus?

De cursussen worden gepresenteerd door de gepassioneerde wijnkenner Huib Edixhoven (oprichter van Vindict) en sommelier Jan-Jaap Altenburg.

Huib Edixhoven, oprichter van Vindict, is een gepassioneerde wijnexpert met indrukwekkende prestaties in de wijnopleidingen. Hij heeft twee boeken geschreven, is een vaste auteur voor Winelife Magazine en blogger voor Elle Eten. Huib deelt zijn uitgebreide kennis van de wijnwereld op een toegankelijke manier, waarbij hij sappige en constructieve informatie biedt, ondersteund door hoogwaardige wijnen. Hij opent regelmatig oude flessen uit zijn privé kelder om het plezier van wijn delen met anderen te benadrukken.

Jan-Jaap is een ervaren sommelier met bijna 10 jaar werkervaring in gerenommeerde restaurants. Samen met Nadien de Visser heeft hij de eerste Nederlandse wijnpodcast opgericht. Hij heeft zijn WSET3 behaald aan de Academie voor de Gastronomie en heeft onlangs deelgenomen aan de WSET4 Diploma course. Bovendien is hij een van de slechts 500 sommeliers wereldwijd met een diploma van de Association de la Sommellerie Internationale (ASI). Met veel enthousiasme deelt hij zijn kennis en neemt hij je mee in de wereld van wijn, want volgens hem is drinken ook een manier om te leren.


Cursussen 2024

Cursus 1, 2024: donderdagen  29 Feb, 7, 14, 21, 28 mrt, 4, 11 Apr 
>> Locatie: Elandsgracht 113, 1016 TT AmsterdamDocent: Huib Edixhoven

Cursus 2, 2024: woensdagen 11, 18, 25 sep, 2, 9, 16 & 23 okt
>> Locatie: Elandsgracht 113, 1016 TT AmsterdamDocent: Huib Edixhoven

 


Inhalen van lessen

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is een les in te halen. Omdat onze cursussen vrijwel altijd vol zitten, is dit afhankelijk van afvallers in andere cursussen. Hier hebben wij vooraf vaak geen zicht op, dus vragen we onze cursisten mogelijke inhaallessen zelf in de gaten te houden.

Via onze website kan je zien welke andere cursussen er nog zijn en op welke data de door jou gemiste les in deze cursussen valt. In de week van die les kan je contact met ons opnemen om te laten weten dat je de les op deze datum graag wilt inhalen. Wij kunnen dan kijken of er ruimte is om de les in te halen op deze datum.


Kosten

De kosten voor de cursus bedragen: € 475,- 

Deze prijs is inclusief:

  • de te proeven wijnen
  • het studieboek 'Ik weet veel van wijn' à € 45,00
  • Riedel glazenset cadeau te gebruiken voor de cursus à € 50,00

Examen

De SDEN 3 is een gevorderde wijncursus die, indien gewenst, kan worden afgesloten met een landelijk erkend examen. Met het behaalde diploma krijg je bijvoorbeeld toegang tot de vinologenopleiding. Het examen kost € 115,-, deze kosten zijn niet inbegrepen bij de cursus. Je kunt je inschrijven voor het examen bij de wijnacademie via het SDEN 3 Examen Wijnacademie. Liever examen doen in Amsterdam? Als alternatief biedt het Wijninstituut soms examens in Amsterdam aan.

Het examen bestaat uit 60 multiple-choicevragen en het proeven van 6 wijnen. Om te slagen, moet je minimaal 36% van de vragen correct beantwoorden, inclusief 2 correct beoordeelde wijnen.


Inschrijven

Schrijf je nu in voor deze wijncursus en profiteer van de volgende voordelen:

  • Scherp geprijsde cursus
  • Cursusprijs is inclusief studieboek
  • Mogelijkheid deel te nemen aan het landelijk erkende examen (SDEN 3)
  • Na behalen examen: Toegang tot de vinologenopleiding
Even geduld a.u.b.