Smaakstof - de magie tussen wijn & gerecht in 4 x 25 tips

(Ga over de afbeelding om in te zoomen)


Een lekker anders, lekker handig boekje over wijn en wijn-spijs (Huib Edixhoven & Evelijn van Heuven)

Smaakstof - de magie tussen wijn & spijs in 4 x 25 tips' is en handig en lekker boekje. Bondig, toegankelijk en leuk leer je over wijn en het combineren van wijn met gerechten. Zo stuw je in een handomdraai de smaakbeleving naar hemelse hoogten.

Wie kent niet het bizarre effect dat verse sinaasappelsap heeft nadat je net je tanden hebt gepoetst. Het heerlijke frisse karakter van de citrusvrucht heeft plaatsgemaakt voor een droge, bittere, fruitloze smaak waarvan je mond samentrekt in een allesomvattend spasme. Vergelijkbare principes verklaren waarom sommige combinaties tussen een gerecht en een wijn niet lekker zijn, terwijl andere je smaakpapillen juist doen glunderen. 

Cheers to taste!
 

Een selectie uit de pers  

“ ’t Is een in alle opzichten smakelijke uitgave, Smaakstof. In hun compacte, kleurrijke paperback verstrekken de auteurs namelijk vier maal 25 tips en wetenswaardigheden – waarvan driekwart gewijd is aan wijn-spijscombinaties en aan karakters – lees aroma’s en andere eigenschappen – van veel voorkomende druiven en hun wijnen. Dit gebeurt deskundig en met verve, in vlot geschreven bewoordingen.“ 
Hubrecht Duyker

Een lekker anders, lekker handig en lekker lekker boekje, dat is Smaakstof van Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven. ‘De magie tussen wijn en gerecht in 4×25 tips’ is de ondertitel, en daar heb je de inhoud, piekfijn samengevat door de auteurs. Het aangename is dat ze tegelijk heel specifiek zijn en niet muggenzifterig. ‘Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen’, dat is hier aan de hand. Dus hup, naar de winkel, bladeren en kopen. Het past in de binnenzak en kost een tientje. 
Onno Kleyn

Supercool boekje in handen over wijn-spijs, Smaakstof, van Edixhoven en van Heuven, huiswerk voor deze week 
Julius Jaspers (twitter)

‘Wijn kiezen bij een gerecht moet leuker en makkelijker kunnen!’, zal het wijnstel Huib en Evelijn hebben gedacht toen ze aan Smaakstof begonnen. Missie geslaagd, want alles is goed aan dit boekje met 4 x 25 tips. ... De teksten zijn bondig en origineel. ... De vormgeving is kleurrijk en vrolijk met begrijpelijke smaaksymbolen.
Ellen Dekkers (Winelife Magazine, Delicious)

'Zelden zoveel zinnige informatie en tips over wijn en gerecht bij elkaar in een compacte paperback gezien. Auteurs Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven hebben met SMAAKSTOF een lancune in de culinaire boekenkast van de moderne consument ontdekt. En gevuld. Hulde.'
Nez pour vin

"1 wijn combineren met allerlei verschillende kazen is eigenlijk onmogelijk" Hulde!! #Smaakstof #Topboeknual
Robèrt Verweij (twitter)

Het is knap hoe de schrijvers uit een berg beschikbare (en niet altijd gemakkelijk toegankelijke) informatie en literatuur een boekje hebben weten te destilleren dat de lezer niet zozeer weet te boeien als wel te verrassen. Dat komt door de beknoptheid, en de rijke lardering met weetjes, citaten, lijstjes en 'lekker-bij'-tips. Handig dus. 
Foodlog.nl

Wat een leuk wijnboekje is #Smaakstof. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over wijn-spijscombinaties. Keyword: toegankelijk!
Jolande Vos (twitter)

Maar nu is er het boekje “Smaakstof”. Klein boekje met mooie kleurenfoto’s en zo slim opgezet dat zelfs de meest onkundige wijn-onbenul binnen de kortste keren met de nodige imponerende wijnkennis rondloopt. Op feesten en partijen kun je zomaar ineens als expert uit de hoek komen.... Ik heb het boekje eerst helemaal gelezen en er zeer van genoten en nu stop ik het in mijn tas.
CulinetteDe Auteurs

Huib Edixhoven
 is de auteur van het boek Dom Pérignon in een rugzak en vaste redacteur van WINELIFE magazine. Hij geeft wijn spijs workshops en is oprichter van Vindict.nl. Huib voltooide de internationale Diplome Course van de Engelse Wine and Spirits Educational Trust, de meest complete en zware wijnopleiding van de Benelux. Daarnaast behaalde hij de titel Weinakademiker en won met zijn scriptie de Marketingprijs. 

Evelijn van Heuven is Register Vinoloog aan de Nederlandse Wijnacademie en medeoprichtster van Vindict.nl. Evelijn geeft wijnadvies bij recepten van Elle Eten en schrijft sinds 2014 de rubriek Koopgids voor WINELIFE magazine.


GRATIS bezorging vanaf € 30,-

Op werkdagen voor 17.00 uur besteld,

     volgende dag in huis


Heeft u vragen? Bel 020-4706050


Dranksoort Boeken
Omverpakking 1 fles

Bas
25-06-2021 16:11

Praktisch en interessant boek. Formaat met voor mij voldoende informatie met leuke metaforen bij verschillende wijnen. 

Anoniem
20-02-2020 12:43

Ontzettend fijne gids om in de kast te hebben!

Dom Pérignon in een rugzak

Reisverhalen om je vingers bij af te likken

12,50 per boek

Even geduld a.u.b.