Lekkere wijn recepten

Gnocchi met salie

Ingrediënten:

  • 200 g bloemige aardappels, geschild
  • 2 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas: 50 g fijn geraspt, 50 g geschaafd
  • ± 100 g volkorenbloem
  • 100 g boter
  • 15 blaadjes salie, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Laat ze tot handwarm afkoelen en doe ze in een schaal. Roer met een lepel één voor één de eieren erdoor. Roer ook de geraspte kaas erdoor.
  2. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en kneed die met de handen door de aardappelmassa. Blijf kneden tot een stevige deegstructuur ontstaat. Afhankelijk van het type aardappel en de grootte van de eieren kan er meer of minder bloem nodig zijn om dit te bereiken.
  3. Rol van het deeg een worst met een doorsnede van 2 cm. Snij er plakjes van 1 cm af en vorm deze met de hand tot een balletje (de gnocchi). Druk met een vork elk balletje tot halverwege in om een ribbelstructuur te krijgen.
  4. Breng in een pan 2 liter water aan de kook en voeg zout toe. Smelt ondertussen in een steelpan op laag vuur de boter; die mag niet bruinen. Voeg peper, zout en de salie toe.
  5. Doe de gnocchi in het kokende water en kook ze in enkele minuten gaar. Als ze gaan drijven, zijn ze ook al bijna gaar.
  6. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water en doe ze in een grote kom. Giet de salieboter erover en meng goed door. Verdeel over de borden en bestrooi met de geschaafde kaas.

Wijn & Spijs:
De schalen van de kreeft geven een krachtige smaak met wat umami aan de saus. De kabeljauw zelf steekt daar licht en elegant bij af. Samen is het heerlijk. De rijpe en geconcentreerde smaken van de Verdejo (mango, rijpe appel, gist) hebben geen enkele moeite met de saus. Het bittertje in de wijn valt mooi weg bij de umami smaken van de saus.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.