Lekkere wijn recepten

Gevulde aubergines met kappertjes en parmezaan

Bereidingstijd: ca. 1 uur + 30 min. wachttijd

Ingrediënten voor 2-4 personen:

  • 2 grote aubergines
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 100 g oud brood in blokjes
  • 1 el kappertjes
  • 3 takjes tijm de blaadjes afgerist
  • 1 takje oregano de blaadjes afgerist
  • 50 g paneermeel
  • 50 g parmezaan geraspt
  • 4 lekkere, niet al te grote tomaten
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Halveer de aubergines in de lengte. Schep met een lepel of met een mesje wat vruchtvlees uit het midden van de auberginehelften, zodat je mooie ‘schuitjes’ krijgt om te vullen. Hak het uitgeschepte vruchtvlees grof. Bestrooi zowel de schuitjes als het gehakte vruchtvlees met wat zout en laat in een vergiet ca. 30 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Dep de auberginehelften droog met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp het gehakte vruchtvlees uit. Verhit de olijfolie in een pan en bak er het auberginevruchtvlees en de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Neem van het vuur en meng er de broodblokjes, de kappertjes, de tijm en de oregano doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de vulling in de auberginehelften. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze over de vulling. Meng het paneermeel met de parmezaan en bestrooi de gevulde aubergines ermee. Bak het geheel ca. 40 minuten in de oven. Maak af met wat extra tijm en oregano.

Per portie (4): ca. 331 kcal
12 g eiwit | 16 g vet | 31 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Karaktervolle rode wijn uit het zonnige zuiden van Italië

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2023

“Cantine Due Palme Domiziano 2022: zachte Negroamaro uit Salento met rijp rood fruit en kruidige tonen. Heerlijk bij pasta, pizza of gegrild vlees.”

7,40

Vanaf 12 flessen 6,80 per fles

Weingut Thörle Rheinhessen Scheurebe Trocken 2024

Spannende frisdroge witte wijn met expressieve, kristalzuivere aroma’s van grapefruit, ananas en groene kruiden. Heerlijk sappig, verfrissend en verfijnd in smaak. Perfect als aperitief en borrelwijn, of om te combineren met verfijnde vis- en groentegerechten, zoals asperges.

15,5
Perswijn
2023
Perswijn: 15,5 punten

GEUR kruidig, kruisbessen, cassis, fijn fruit. SMAAK sappig en gul, dik en rijp, goede zuren.

13,35

Vanaf 12 flessen 12,25 per fles

Domaine Vico Corse Le Bois du Cerf Blanc 2024

Droge witte wijn met een verfijnde geur van witte bloemen, appel, kweepeer, citroenschil en anijs. Intens sappig van smaak met mooie souplesse en milde zuren. Aanhoudende finale met rijp peerfruit, toast en amandel. Heerlijk bij lichte visgerechten, pasta met schelpdieren en mediterrane salades.

Perswijn
2022
Perswijn: 4,5 sterren

GEUR perzik, citroen, peper, bloemig en kruidig, elegant. SMAAK sappig, fijne zuren, zoutig, goed lang.

18,20

Vanaf 12 flessen 16,70 per fles

Manincor Alto Adige Terlano Sophie Chardonnay 2024

Unieke Italiaanse witte wijn op basis van chardonnay en viognier, van de hand van topproducent Manincor. Rijk en complex door vergisting in houten vaten en rijping op de gisten met enkele jaren bewaarpotentieel.

91
Vinous
2023
Vinous: 91 punten

It is round and supple with depths of ripe apple and pear elevated by an air of pretty inner florals. Long yet fresh, the 2023 tapers off with nuances of almond custard and a minty freshness.
94
James Suckling
2023
JamesSuckling.com: 94 punten

A vibrant wine with savory aromas of wet wool, flinty minerality, apricots and citrus. Full-bodied, it shows density, tingling acidity, citrus and a salty finish.
WineLife
2023
WineLife:

Karafferen en in een groot glas, dan komt hij los en heb je een volle, houtgerijpte Chardonnay die zwierig overkomt. Dat zwierige komt van de viognier in de mix.

45,40

Vanaf 12 flessen 41,65 per fles

Even geduld a.u.b.