Gebakken ricotta met vijgen, noten en honing

Ingrediënten:

  • 250 gram ricotta
  • 50 gram suiker
  • 15 koffiebonen
  • 1 stokje kaneel
  • 1 citroen
  • 2 vijgen
  • Pecannoten
  • Nederlandse honing

Bereiden:

  • Meng de afgetelde koffiebonen en het kaneelstokje door de ricotta
  • Laat 3 dagen goedafgedekt uitlekken in een doek in de koeling
  • Verwijder de koffiebonen en kaneel, roer de suiker goed door de ricotta
  • Vet ovenvaste vormen in met iets boter. Vul ze met ricotta en strijk glad. Doe er bakpapier op
  • Bak 30 minuten op 190 °C. Haal uit de oven, besprenkel met iets suiker
  • Doe het bakpapier er weer op en bak nog 10 minuten
  • Laat minstens een uur afkoelen
  • Snijd de ricotta in puntjes en garneer met de honing, vijgen, geraspte citroenschil en pecannoten

Wijn-spijs: Alvear Moscatel

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2012
  Recept downloaden

Alvear Moscatel

Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.

10,65

Vanaf 12 flessen 9,80 per fles

Even geduld a.u.b.