Lekkere wijn recepten

Rundstoof in pompoen

Recept voor vier personen

Ingrediënten:

  • 1 grote pompoen (van 2 à 3 kg)
  • 1 eetl boter (op kamertemperatuur)
  • 1 eetl suiker
  • 2 eetl olijfolie
  • 500 g rundvlees, (ribstuk) in blokjes
  • 150 g grofgesneden uien
  • 1 gehakte groene peper
  • 1 gehakte knoflookteen
  • 500 ml bouillon
  • 175 g tomaten, in stukjes
  • 1 theel gedroogde oregano
  • 1 laurierblad
  • 250 g zoete aardappel, geschild, in stukken
  • 1 maiskolf, gekookt
  • 1 perzik, in blokjes (eventueel uit blik)
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd het kapje van de pompoen, zodat een deksel ontstaat. Verwijder de draden en zaden.
  2. Wrijf de pompoen van binnen in met de boter en strooi er de suiker in. Draai de pompoen rond zodat de suiker mooi verdeeld wordt over de binnenwand. Zet de pompoen met deksel 30 minuten in een braadslee in de oven. Haal de pompoen er dan uit en zet de oven op 180ºC.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het vlees in ongeveer 5 minuten bruin. Haal het vlees eruit en doe dan de ui, groene peper en knoflook erbij. Laat 3 minuten fruiten.
  4. Voeg de bouillon toe en doe het vlees terug. Voeg ook de tomaten, de oregano, het laurierblad en de zoete aardappel toe.
  5. Doe een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden van de gekookte maiskolf af. Voeg de maiskorrels en de stukjes perzik toe aan de pan met het vlees.
  7. Breng goed op smaak met zout en peper en schep de massa in de pompoen. Zet deze dan nog eens 10 minuten in een oven van 180ºC. Serveer in de pompoen.
  Recept downloaden

Cantine Due Palme Primitivo di Manduria San Gaetano 2022

De Primitivo di Manduria is een van de bekendste wijnen van Apulië, het grote wijngebied in Zuidoost-Italië. De rijping gedurende zes maanden in fusten van Amerikaans eiken geeft aan deze Primitivo een luxe nuance. 

11,60

Vanaf 12 flessen 10,65 per fles

Even geduld a.u.b.