Lekkere wijn recepten

Poké met zeebaars

Poké is een salade met rauwe vis uit Hawaï, sterk beïnvloed door de smaken van het oosten, met name Japan. Het gerecht is nu bezig aan een indrukwekkende opmars in de westerse landen.

Ingrediënten:
 

  • 400 g superverse zeebaarsfilet, zonder huid en graten
  • 2 eetl rijstazijn
  • ½ eetl sojasaus
  • ½ eetl suiker
  • 100 g sushirijst
  • 2 eetl sushiazijn
  • 2 eetl furikake*
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 sjalot, in ringetjes
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 6 kerstomaatjes, in vieren
  • 2 eetl sesamzaad
  • eventueel 4 rond gesneden stukken bananenblad

*Furikake is een Japans strooisel om rijst mee op smaak te brengen. Het bestaat uit een mengsel van gedroogde bonitovlokken, zeewier, wasabi en andere smaakmakers. Te koop bij elke goed gesorteerde toko.

Bereidingswijze

  1. Snij de vis in reepjes. Leg die in een kom en marineer minimaal 1 uur in de rijstazijn, sojasaus en suiker. Voeg een snufje zout toe.
  2. Kook de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat een beetje afkoelen. Meng de rijst met de sushiazijn en bestrooi met de furikake.
  3. Meng de rijst dan met de avocado, sjalot, rode peper en tomaat.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze gaan verkleuren.
  5. Vouw de bananenbladeren tot puntzakken en leg die in een kom. Verdeel de rijst over de kommen en leg de stukken vis erbovenop. Bestrooi met sesamzaad.
     

Wijn & Spijs:
Bij dit frisse maar ook kruidige gerecht heb je een wijn nodig die niet alleen voldoende fris is maar ook voldoende aromatisch. De L'Arjolle heeft beide: een stuivende en opvallende geur met kruisbes, maar dan hele rijpe, geurige kruisbes een tikje zwoel zelfs, maar in de afdronk weer lekker fris.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.