Mosselen met chorizo

Hoofdgerecht 4 personen bereiding: ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram chorizo
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 400 gram tomaten
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 kilogram mosselen
  • 2 eetlepel peterselie

Bereiden

  • Snijd 150 gram chorizo in stukjes.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote pan.
  • Bak de chorizo hierin op laag vuur circa 5 minuten.
  • Voeg 2 gesnipperde uien toe en bak ze glazig.
  • Snijd 400 gram tomaten (tasty toms) in stukken.
  • Doe ze in de pan en schep chorizo, ui en tomaat door elkaar.
  • Roer er 2 theelepels paprikapoeder door en laat 10 minuten zonder deksel pruttelen.
  • Spoel intussen 2 kilo mosselen onder koud water af en verwijder beschadigde exemplaren. Laat ze goed uitlekken.
  • Schep de mosselen door de chorizo en kook ze in 5 minuten gaar, tot de schelpen open staan.
  • Bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie.

Wijn-spijs: Cellers Sant Rafel Montsant Joana
Gekookte mosselen zijn meestal niet zwaar, maar met de gebakken chorizo erbij worden ze pittig en vullend. De combinatie van vis en vlees vraagt om een middelzware rode wijn met fris fruit en een vleug milde kruidigheid, zoals deze Joana uit Montsant. Het sappige bessen-kersenzuur van de wijn pikt de frisse smaak van de tomaat lekker op. De wijn heeft een soepele, ronde structuur en dat gaat goed samen met het romige van de mosseltjes.

  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.