1 grote zoete aardappel geschild en in dunne plakjes
1 grote pastinaak geschild en in dunne plakjes
50 g (baby)spinazie
200 g mozzarella in plakjes
75 g parmezaan geraspt
100 g hazelnoten zonder vlies
½ basilicum ca. 10 g, alleen de blaadjes
aluminiumfolie
Voor de saus:
250 g ricotta
200 g verse roomkaas
200 ml slagroom
125 g geraspte oude kaas
1 el chilivlokken
2 takjes oregano alleen de blaadjes, fijngehakt
zout en peper
1 tl gemalen nootmuskaat
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng royaal op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus en verdeel er de rode biet over. Beleg met een laagje lasagnebladen en ⅓ van de saus. Verdeel er de zoete aardappel en de pastinaak over. Beleg weer met lasagnebladen en ⅓ van de saus. Verdeel de spinazieblaadjes overheen. Eindig met de rest van de saus, leg hierop de mozzarella en bestrooi met de parmezaan.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne 1 uur in de oven. Verwijder het folie, verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C) en bak ca. 30 minuten verder.
Laat de lasagne ca. 10 minuten afkoelen. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat iets afkoelen en hak de hazelnoten fijn. Garneer de lasagne met de hazelnoten en basilicumblaadjes.