Gestoofd hertenvlees met ras el hanout en sinaasappel
Gestoofd hertenvlees met ras el hanout en sinaasappel
Ingrediënten voor 4-6 personen
1,2 kg hertenpoulet stoofvlees
zout en peper
3 el boter
1 el olie
2 uien
5 teentjes knoflook
1 bio-sinaasappel
1 el ras el hanout Marokkaans specerijenmengsel
2 el bloem
250 ml rode wijn
500 ml krachtige vleesbouillon
Voor de topping
ó bio-sinaasappel alleen de schil, geraspt
2 el walnoten
1 handje peterselie
1 tl ras el hanout
1 snuf fleur de sel
Snijd, indien nodig, het hertenvlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een stoofpan en bak het vlees er in porties rondom goudbruin in. Pel de uien en snijd in parten. Pel de knoflooktenen. Was de sinaasappel en snijd in partjes. Schep het vlees uit de pan en houd apart.
Fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten in het bakvet. Voeg de ras el hanout toe en meng goed. Bestuif met de bloem en roer goed door elkaar. Bak nog ca. 1 minuut. Voeg de wijn en de vleesbouillon toe en leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees op laag vuur in ca. 3 uur gaar.
Hak voor de topping alle ingredi.nten fijn en meng door elkaar. Strooi de topping vlak voor het serveren over het stoofvlees. Lekker met gekookte aardappels.
Per portie (6): ca. 434 kcal
0 g eiwit · 18 g vet · 12 g koolhydraten