Lekkere wijn recepten

Boerenkoolstamppot met rookworst

Hoofdgerecht 4 personen bereiden: 35 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1,5 kilo in stukken gesneden kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • ¼ liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter
  • wat azijn

Bereiden

  • Doe 600 gram gesneden boerenkool in een pan.
  • Leg daar 1,5 kilo in stukken gesneden kruimige aardappelen op.
  • Voeg ¼ liter water en 1 theelepel zout toe en breng alles aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken.
  • Leg 1 rookworst op de aardappelen.
  • Kook nog 15 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Haal de rookworst uit de pan en houd hem warm. Giet de rest af.
  • Stamp de boerenkool en aardappelen door elkaar.
  • Meng er circa 1 eetlepel boter en wat azijn door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de rookworst in plakjes en leg die erop. Direct serveren.
  Recept downloaden

1

Domaine de Lambisque Côtes du Rhône Les Vignes Sauvages 2016

Wijn uit Frankrijk - Rhône

Côtes du Rhône is er in vele gedaanten. Van snoepjesachtige, lichte karafwijn tot zeer serieuze, krachtige soorten. Op Domaine Lambisque maakt Laurent Delaunay - die u misschien kent van de voortreffelijke Révélation-wijnen - een tussenvorm met een verleidelijke, kruidige en ronde smaak.

€ 8,95 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Even geduld a.u.b.