Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
-
Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit

Bodegas Criadores de Rioja

La Mancha is het grootste wijngebied van Spanje, in het hart van het land. Het is niet de makkelijkste streek om in te wonen. In de zomer is het er heet en droog, in de winter ijzig koud. De wijnboeren die hun druiven aan Bodegas Criadores de Rioja leveren, moeten er dan ook hard voor werken. Het strenge klimaat heeft voor druiven echter grote voordelen: er is nooit gebrek aan zon en schimmelziektes komen hier vrijwel niet voor.

 

Bodegas Criadores de Rioja hecht veel waarde aan traditie en aan kennis die van generatie op generatie is doorgegeven. Daarom werkt het bedrijf alleen samen met boeren die al heel lang in La Mancha zijn gevestigd. Ook in de kelder ligt het accent op rust en de tijd nemen. Dat wil niet zeggen dat Criadores de Rioja moderne, efficiënte technieken schuwt: het is juist de combinatie van mens en machine die de beste resultaten oplevert, vinden ze.

 

Dé typische streekdruif van La Mancha is de witte airén, maar ook viura – een druif met meer karakter, waaraan Criadores de Rioja de voorkeur geeft – doet het hier heel goed. Voor rode wijn is vooral tempranillo favoriet. De bodega maakt er lekker soepele, fruitige en vooral heel plezierige wijnen van.


1

Valviejo Tierra de Castilla Viura 2017

Wijn uit Spanje - La Mancha

Heerlijke frisse en zachte droge witte wijn uit Spanje, met een fruitig aroma en een milde smaak. Prima als aperitief of bij lichte voorgerechten met vis of salades.

Normale prijs € 4,90

Vanaf 12 flessen € 4,50 per fles

2

Valviejo Tierra de Castilla Tempranillo 2016

Wijn uit Spanje - La Mancha

Spaanse rode wijn met een fris aroma van rood fruit en licht kruiden. De smaak is soepel en zacht. Goede wijn bij koude schotels en licht gekruide gerechten.

Normale prijs € 4,90

Vanaf 12 flessen € 4,50 per fles

Even geduld a.u.b.