Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

Michel Marcoult

Champagne - Frankrijk

Michel Marcoult is de grondlegger van deze mooie Champagne. Hij startte met de productie in 1967 in het zuiden van de Champagne. Dit is geen groot huis, maar een echt authentieke wijnboertje die met hart zijn prachtige wijn tot stand brengt. De zeer gastvrije kleinzoon van Michel staat samen met zijn vader aan het roer. Als je in de Champagne bent zullen zij je met open armen ontvangen voor een rondleiding.

Marcoult is gevestigd in het kleine dorpje Barbonne-Fayel en bezit 9 hectaren grond voor de verbouw van druiven. Meer dan de helft daarvan ligt in la côte du Sézannais, 4 hectares in la côte du Vitiriat et la côte des Bar. Door deze verschillende liggingen verbouwen ze druiven met een varieteit aan aroma’s.

De druiven zijn de traditionele druiven die in Champagnes voorkomen: chardonnay, pinot noir. Deze worden alle met de hand geplukt en met de grootste zorg verwerkt. Want, vanuit traditie verbouwen ze niet alleen de druiven, maar produceert Marcoult de Champagne geheel op eigen terrrein: dus, van de druif tot de fles.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.