Caves Vidigal

Portugal Portugal - Lisboa

Het Portugese wijnbedrijf Caves Vidigal begon als een klein familiedomein in Leiria, tussen Lissabon en Coimbra. Zoon António Mendes Lopes was er aanvankelijk niet erg in geïnteresseerd: hij dronk liever bier en emigreerde zelfs naar Denemarken. Nadat hij daar in zijn keuken zelf wijn van allerlei vruchten en zelfs bloemen begon te maken, groeide zijn belangstelling voor echte wijn. In 2001 verhuisde hij terug naar Portugal en pakte de wijnproductie in zijn geboortestreek op.

Inmiddels produceert Caves Vidigal wijnen in diverse gebieden in Portugal, waaronder de Douro, Dão en het mooie, heuvelachtige Estremadura. Dat ligt iets boven Lissabon, langs de kust van de Atlantische Oceaan. António Mendes Lopes wil op een moderne en efficiënte manier wijn maken, in een smetteloos verzorgde kelder; de familie is altijd bezig te kijken waar iets verbeterd zou kunnen worden. En niet alleen dat: er is ook extra oog voor een goed personeelsbeleid.

De wijngaarden zijn beplant met inheemse Portugese druiven als aragonez, touriga nacional en baga, naast internationaal populaire rassen als syrah en cabernet sauvignon. Ook hier ligt de nadruk op een goede verzorging en strenge kwaliteitscontrole.

Caves Vidigal streeft ernaar eerlijke wijnen met een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding te maken. Fruitig, vol en heerlijk soepel en gemaakt, zoals António zegt, ‘in het Californië van Europa’.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.