Wijnkist met Manincor Vigneti delle Dolomiti Rosso Réserve del Conte

(Ga over de afbeelding om in te zoomen)


29,60 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

29,60 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Alto Adige, een van de meest noordelijk gelegen wijnregio’s van Italië, staat vooral bekend om de productie van loepzuivere witte wijnen, afkomstig van hooggelegen wijngaarden op de uitlopers van de Dolomieten. De beste rode wijnen komen meestal van lager en warmer gelegen percelen zoals die van Manincor, uitkijkend over het Lago di Caldaro.

Deze eredivisie-producent maakt van de druiven van achtenveertig hectaren biodynamisch bewerkte wijngaarden vol smakende wijnen met veel elegantie.

Hij gebruikt inheemse druiven zoals de lagrein, die met 35% aanwezig is in de Réserve del Conte. Maar ook de internationaal bekende en inmiddels ‘veritaliaanste’ merlot - die met een aandeel van 40% de wijn rondheid en smaakdikte geeft - en de pittige cabernet sauvignon doen het hier erg goed.

Voor deze rode domeinwijn worden de drie druivenrassen apart gehouden in betonnen cuves, stalen tanks en houten vaten, gebruikmakend van perceeleigen, natuurlijke gisten. Na de assemblage volgt dan een rijping van twaalf maanden in gebruikte vaten van verschillende afmetingen. Dit is een prachtige rode wijn met een mooie balans tussen frisheid en rondheid. Een introductie op hoog niveau in het aanbod van goede rode wijnen uit Alto Adige.

Deze wijn veroverde o.a. een tweede plaats op het Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2018!

Inhoud:


GRATIS bezorging vanaf € 30,-

Op werkdagen voor 17.00 uur besteld,

     volgende dag in huis


Heeft u vragen? Bel 020-4706050


Even geduld a.u.b.