Voor de familie Pedroncelli draait het vanaf dag één om Zinfandel. Het was het eerste druivenras dat ze als monocepage bottelden. Daarnaast zijn hun oudste en meest kwalitatieve wijnaarden beplant met dit druivenras. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en ook zij weten hun sterspeler Zinfandel een wijds podium te geven.
The Mother Clone vineyard is in 1980 volledig herplant. Het plantmateriaal uit de originele wijngaard is hiervoor hergebruikt. Het genetisch materiaal komt dus nog vanuit de officiële ‘moeder kloon’. Daarnaast is er een klein perceel met meer dan 100 jaar oude wijnstokken dat nog steeds voor deze cuvee gebruikt wordt. Een exceptioneel voorbeeld van hoe waanzinnig Zinfandel kan zijn.
De druiven worden met de hand geoogst om vervolgens in de wijnkelder te worden ontsteelt en gekneusd. Het sap weekt vervolgens twee dagen op de schillen voor extra kleur extractie. Doormiddel van specifieke gisten start de vinificatie in rvs-tanks waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd. Dagelijks wordt de wijn over de hoed gepompt. De jonge wijn gaat vervolgens in houten vaten voor ongeveer een jaar. De vaten zijn voor 30% nieuw wat een extra spicy touch aan de wijn geeft. Het resultaat is een spectaculaire Zinfandel. Vol met rijp donker fruit, koffie en specerij tonen. Indrukwekkend!
Inhoud: