Wijnkist met Royer Champagne Réserve Brut

(Ga over de afbeelding om in te zoomen)


36,55 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

36,55 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Zoek je een Champagne met karakter, gemaakt door een echte wijnfamilie? Dan zit je met deze Réserve Brut van Royer helemaal goed. Een rijke en gelaagde bubbel die bewijst dat klein vaak extra fijn is.

  • De Côte des Bar, het zuidelijkste deel van de Champagne, heeft een iets warmer klimaat en een kalkrijke bodem die de pinot noir druiven perfect laat rijpen.
  • Vandaag de dag zwaaien de kleinkinderen van oprichter Georges de scepter en zetten zij zijn levenswerk met evenveel passie voort.
  • De Champagnes uit de Côte des Bar staan bekend om hun rijke, fruitige karakter, wat ze een uitstekende gastronomische partner maakt.
  • Dit is een klassieke, fruitgedreven Champagne zonder houtrijping, waarbij de pinot noir voor body en structuur zorgt en de chardonnay voor elegantie en frisheid.

Smaakprofiel

  • Neus: Rijp fruit zoals gele appel en peer, met tonen van versgebakken brioche en een vleugje citrus.
  • Mond: Een volle, ronde smaak met een fijne, aanhoudende mousse (de bubbels) en smaken van rijp steenfruit en geroosterde amandelen.
  • Body/tannine/zuur: Een volle body met een opwekkende, frisse zuurgraad die perfect in balans is.
  • Afdronk: De afdronk is lang, zuiver en laat een aangename, fruitige indruk achter.

Wijn–spijs

  • Garnalenkroketjes – De bubbels verfrissen het palet na het krokante, romige hapje.
  • Gevogelte – De body van de pinot noir past goed bij de textuur van bijvoorbeeld kip of kwartel.
  • Oesters – De frisse zuren van de wijn snijden perfect door het zilte van de oesters.
  • Harde kazen – Probeer eens met een Comté of Parmezaanse kaas voor een verrassende combinatie.

Moment & serveertips

  • Temperatuur: 8-10°C
  • Glas: Een tulpvormig champagneglas, waarin de aroma's goed tot hun recht komen.
  • Bewaarpotentieel: Je kunt hem nu drinken, maar ook nog 2 tot 3 jaar bewaren om de smaken verder te laten ontwikkelen.

Herkomst & producent

In 1960 plantte Georges Royer zijn eerste wijnstokken in de Côte des Bar, een streek die bekendstaat om zijn uitstekende pinot noir. Anders dan de grote, bekende champagnehuizen is Royer een ‘récoltant-manipulant’: een familiebedrijf dat champagne maakt van uitsluitend eigen druiven. Deze focus op kwaliteit en terroir proef je terug in elke fles. De kleinkinderen van Georges bewaken de familietraditie en zorgen ervoor dat het succes niet naar hun hoofd stijgt, maar in de fles belandt.

Inhoud:


GRATIS bezorging vanaf € 30,-

Op werkdagen voor 17.00 uur besteld,

     volgende dag in huis


Heeft u vragen? Bel 020-4706050


Even geduld a.u.b.