Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
 • Rood
 • Wit
 • Rosé

Voorverkoop witte Bourgogne:
Jean Chartron 2019

Begin april ontvingen we heuglijk nieuws van onze Puligny-producent Jean-Michel Chartron over de oogst 2019: ‘De vergisting is onlangs geëindigd en de wijnen smaken magnifiquement bien’. Dat kunnen wij alleen maar volmondig beamen. Graag bieden we u dan ook de exclusieve gelegenheid uw favoriete witte Bourgognes alvast te reserveren. Een buitenkans, want Robert Parkers The Wine Advocate omschrijft Chartron als ‘an excellent source of pure and precise Puligny that deserves more recognition’.

Bekijk dus snel ons complete aanbod en bestel de Bourgognes van uw voorkeur. U profiteert t/m 9 juli van voorintekenkorting t/m 29%. Wacht niet te lang, want de beschikbaarheid is zeer beperkt door een kleine oogst. Uitlevering vindt medio april 2021 plaats.


Per doos van 6 flessen te bestellen. Inschrijven kan t/m 9 juli, uitlevering vindt medio april 2021 plaats.

Een van de beste witte Savigny’s

Domaine Jean Chartron Savigny-les-Beaune 2019
Domaine Jean Chartron Savigny-les-Beaune 2019
 • Mooie sappige, iets romige stijl
 • Drinken tussen 2021 en 2027

Savigny-les-Beaunes mag dan vooral bekend zijn om z’n verfijnde rode Bourgognes, de in Puligny-Montrachet gevestigde Jean-Michel Chartron dankt zijn reputatie juist aan schitterende witte. Dat bewijst hij ook met deze bijzondere witte Savigny. De chardonnaydruiven komen hoofdzakelijk uit lieu-dit Les Pimentiers en worden met de hand geoogst. In de kelder ondergaan de druiven een klassieke Bourgogne-vinificatie. Zowel de vergisting als de rijping vinden plaats in eikenhouten vaten, de rijping is in contact met de neergeslagen gisten. Om zijn Bourgognes vooral de druif en het terroir te laten weerspiegelen, gebruikt Jean-Michel altijd maar een klein deel nieuwe vaten. De Savigny is dan ook mooi rijp en een tikje romig, maar tegelijkertijd elegant, met opwekkende frisse zuren en mineraliteit. Drink ‘m als luxe aperitief, of bijvoorbeeld bij koude of warme visgerechten.

28% korting
39,95 28,95 per fles

Expressieve, fruitige Pernand-Vergelesses

Domaine Jean Chartron Pernand-Vergelesses 2019
Domaine Jean Chartron Pernand-Vergelesses 2019
 • Levendig, energiek en gelaagd
 • Drinken tussen 2021 en 2027

Het domein Chartron is welhaast synoniem aan de beroemde appellatie Puligny-Montrachet. Maar ook daarbuiten maakt Jean-Michel Chartron een aantal prachtige witte Bourgognes. Neem bijvoorbeeld zijn Pernand-Vergelesses. Deze appellatie ligt iets boven Beaune, vlakbij de beroemde Corton-heuvel. Jean-Michel betrekt zijn druiven hier overwegend uit de lieu-dit Les Belles Filles, waar overigens niemand minder dan Jean-Claude Ramonet de buurman is. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, laat Jean-Michel de chardonnay vergisten in traditionele Bourgognevaten. Maar een klein gedeelte van het eiken is nieuw, zodat de wijn niet overschaduwd wordt door te veel hout. Het resulteert in een prachtige witte Bourgogne, met een uitstekende balans tussen rijp fruit, dorstlessende frisheid, zilte mineraliteit en een subtiele houtinvloed. Een uitstekende wijn voor bij vis in romige saus, of pasta of risotto met zeevruchten.

28% korting
42,85 30,95 per fles

Een van de beroemdste premier cru’s van Saint-Aubin

Domaine Jean Chartron Saint-Aubin Les Murgers des Dents de Chien Premier Cru 2019
Domaine Jean Chartron Saint-Aubin Les Murgers des Dents de Chien Premier Cru 2019
 • Finesse en complexiteit
 • Drinken tussen 2023 en 2029

Deze schitterende Saint-Aubin van Jean-Michel Chartron komt uit de premier cru Les Murgers des Dents de Chien. Deze cru ligt op een steenworp afstand van Puligny (waar Jean-Michel gevestigd is), net boven de beroemde grand cru-wijngaarden Montrachet en Chevalier-Montrachet. De bodem van gebroken kalksteen is vergelijkbaar met die van Montrachet. Doordat de bodem waterdoorlatend is moeten de wortels diep graven. Bovendien houdt de bodem warmte vast, die de druiven nodig hebben om goed te kunnen rijpen. Kortom, perfect terroir voor chardonnay van hoge kwaliteit. Natuurlijk kan een dergelijke kwaliteit druiven in de handen van een witte Bourgogne-expert als Chartron niet anders dan een adembenemende wijn worden. Zijn traditionele Bourgogne-vinificatie levert een indrukwekkende premier cru op. Misschien wat delicater is dan zijn Puligny’s, maar zeker niet minder complex. Een aanrader!

29% korting
57,95 40,95 per fles

Van percelen grenzend aan Puligny-Montrachet

Domaine Jean Chartron Meursault 2019
Domaine Jean Chartron Meursault 2019
 • Klassieke stijl Meursault
 • Drinken tussen 2023 en 2029

Jean-Michel Chartron bewijst zich ook buiten de grenzen van Puligny-Montrachet. Bijvoorbeeld in Meursault, waar hij deze rijke, indrukwekkende en klassieke witte Bourgogne maakt. Jean-Michel oogst de chardonnaydruiven overwegend in lieux-dits Les Narvaux en Les Tillets. Na de handmatige oogst volgt een traditionele vinificatie. Jean-Michel vergist de druiven in kleine eikenhouten vaten, waarvan het overgrote deel gebruikt is. De wijn rijpt vervolgens nog een jaar in diezelfde vaten, in contact met de gisten, die af en toe omgeroerd worden voor meer complexiteit. Het levert een klassieke en verfijnde Meursault op. Het rijpe fruit wordt prachtig ondersteund door een subtiele houtinvloed, en de frisse zuren en mineraliteit geven de wijn naast een rijk ook een levendig en energiek karakter. Een schitterende witte Bourgogne kortom, ultiem in combinatie met kreeft of zeetong.

28% korting
65,60 46,95 per fles

Topkwaliteit Puligny uit premier cru Les Folatières

Domaine Jean Chartron Puligny-Montrachet Folatières Premier Cru 2019
Domaine Jean Chartron Puligny-Montrachet Folatières Premier Cru 2019
 • Prachtige spanning en lengte
 • Drinken tussen 2025 en 2033

The Wine Advocate omschrijft Domaine Chartron als ‘an excellent source of pure and precise Puligny that deserves more recognition’.  Dat begrijp je meteen als je deze wijn proeft. Premier cru Les Folatières bevindt zich iets ten noorden van grand cru’s Chevalier-Montrachet en Le Montrachet. Jean-Michel bewerkt zijn wijngaarden biologisch (al is hij niet gecertificeerd) en oogst zijn druiven met de hand. Hij vergist en rijpt zijn chardonnay in kleine eikenhouten fusten. Minder dan een derde is nieuw, zodat de houtinvloed het karakter van de druif en het terroir niet overstemt. Het resultaat is simpelweg verbluffend. Rijk, complex, perfect in balans en met een duizelingwekkende afdronk. Drink deze Puligny bij voorkeur na enkele jaren kelderrijping, in combinatie met een luxe gerecht als kreeft, tarbot, gevogelte of kalf in een romige saus.

27% korting
103,45 75,95 per fles


*
*
*
*
*
 

De volgende verkoopcondities zijn van toepassing: (*)

 1. Prijzen zijn inclusief 21% BTW en gelden bij afname van een volle doos per soort (6 flessen).
 2. De prijzen zijn gebaseerd op de huidige BTW, accijns- en importheffingen.
 3. Wijzigingen in deze tarieven op het moment van import en aflevering kunnen aan u worden doorberekend.
 4. Uw bestelling is pas definitief na onze bevestiging van de beschikbare hoeveelheid én ontvangst van uw betaling.
 5. De voorverkoop Jean Chartron 2019 wordt naar verwachting medio april 2021 uitgeleverd.
Even geduld a.u.b.