Home » Prijs » Aanbiedingen » Maandwijnen

Maandwijnen

Deze maand vier 'mono cépage' wijnen in de aanbieding: wijnen die alle van één druif zijn gemaakt. 
Superdruiven! Een kleine smaakimpressie:

Riesling: Als we één kenmerk mochten geven, dan zou dat zijn ZUREN. Verder hoog in mineralen en tintelend fris. Versgesneden appel, vuursteen, ananas, perzik, grapefruit, limoen, honing, velden vol met lentebloemen en rokerige diepte is een greep uit de aroma’s die je neus een dollemansrit bezorgen. Van beendroog tot verleidelijk zoet. 

Grüner Veltliner: Het witte lievelingetje uit Oostenrijk (ongeveer 1/3 van alle druiven die staan aangeplant). Bekend om smaken als selderij, citrus, iets van zuurstok, vers gesneden lenteuitjes en - zeer typisch - witte peper. Variërend van lichte, sprankelende terraswijn tot vollere dinerwijn (met hout opgevoed). Grüner Veltliner is gemakkelijk gezelschap, want breed inzetbaar bij lunch, borrel en diner.

Tempranillo: Dé blauwe druif uit het noorden van Spanje, vooral bekend als lokale held. Hij brengt wijnen voort van het type straatschoffie tot regelrechte aristocraat. De stijl kan lopen van frisse en fruitige zomerwijnen waarbij een aardbeiensmaak de boventoon voert, via volle dikke geconcentreerde smaakbommen met aroma’s van zwarte bes en chocola, tot heftige gerijpte wijnen waarin geen fruit meer te ontdekken is. 

Zweigelt: Typisch Oostenrijks rood. De tweede meest aangeplante druif in het land. Maak je op voor wijnen met wat meer zuren. Niet zoveel tannines en daardoor vaak zacht met smaken van kers en frambozen en wat zoete kruiden als kaneel. De wijnen combineren vaak fantastisch met wat lichter vlees en zelfs soms ook met vis. 

24 +