Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

Santa Celina

Mendoza - Argentinië

Santa Celina

Bij Argentinië denk je misschien eerder aan koeien en biefstuk dan aan wijn. Toch is de wijnbouw in dit prachtige land al oud en nauw verweven met de levenslustige Argentijnse cultuur. Argentijnen drinken zelf graag wijn; zo graag zelfs, dat er lang vrijwel geen wijn geëxporteerd werd.

Een van de bekende wijnstreken van Argentinië is Mendoza. Daar worden ook de lekker soepele wijnen van Santa Celina gemaakt. Ze gisten op kleine betonnen tanks. Het beton houdt de temperatuur van de gistende druivenmost laag en stabiel, waardoor de wijn aangenaam fris blijft en er niets van de fruitige smaak verloren gaat.

Hoewel Santa Celina een op en top Argentijnse wijn is, zit er toch een vleugje Frankrijk in. De wijn wordt namelijk gemaakt door François Lurton, die uit een zeer respectabele wijnfamilie uit Bordeaux komt. Maar liever dan zijn vader in Bordeaux op te volgen, ging hij op avontuur in Zuid-Amerika, waaraan hij zijn hart verloor. Voor Santa Celina gebruikt hij naast typisch Argentijnse druiven als malbec voor rood en torrontés voor wit ook Franse rassen als pinot gris en – niet bang voor een experiment – een Italiaanse druif als sangiovese. Geen probleem voor een zeer vakkundige wijnmaker als Lurton.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.