Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

Patrick Campbell

Lodi - Verenigde Staten

Patrick Campbell

Patrick Campbell is een bekende naam in de Californische wijnwereld. Na zijn studie literatuur en godsdienstfilosofie vond hij werk in de wijngaard van een groep boeddhisten op Sonoma Mountain. Hij werd erdoor gegrepen, kocht zijn eigen wijngaard, Laurel Glen, en maakte er legendarische wijnen. In 2011 – Campbell was toen 64 – verkocht hij het bedrijf. Hij wilde zich richten op zijn andere grote project: wijn maken van oude wijngaarden in Lodi (Californië) en Mendoza (Argentinië), onder de overkoepelende naam Tierra Divina Vineyards.

Al in de jaren negentig kocht Campbell oude wijngaarden in Lodi, die nog uit het eind van de negentiende eeuw stamden en beplant waren met zinfandel en carignan. In diezelfde tijd bezocht hij Mendoza, waar hij in de schaduw van de Andes schitterende wijngaarden vol oude malbec vond. ‘Die wijngaarden zijn niet goed omdat ze oud zijn, maar zijn oud omdat ze goed zijn’, benadrukt Campbell. Vaak zijn het moeilijk bereikbare percelen, liefdevol en soms koppig in stand gehouden door kleine wijnboeren. De druivenstokken zijn er vergroeid met bodem en klimaat en leveren rijpe druiven op met prachtige, intense aroma’s.

Onder leiding van Ray Kaufman, die ook bij Laurel Glen werkte, maakt Tierra Divina Vineyards heerlijke, volle rode wijnen die opvallend betaalbaar zijn. ‘Wijnen voor het volk’, zeggen ze zelf – want het blijven oude idealisten.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.