Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

La Giustiniana

Piemonte - Italië

De familie Lombardini is de trotse eigenaar van het eeuwenoude landgoed La Giustiniana in het wijngebied Gavi, dat onderdeel is van de beroemde Noord-Italiaanse wijnregio Piemonte. Al in de tiende eeuw maakten benedictijner monniken hier wijn. De wortels van La Giustiniana gaan terug tot 1250, toen op deze plek een verdedigingswerk voor het gebied stond. Delen daarvan – onder andere een toren, een kapel en wijnkelders – bestaan nog steeds. Het huidige landgoed werd begin zeventiende eeuw gebouwd door de familie Giustiniani.

Het bedrijf bezit 110 hectare, waarvan 40 hectare wijngaarden. Ze liggen op een hoogte van 300 tot 500 meter en zijn beplant met het druivenras cortese, een witte druif die hier optimaal tot zijn recht komt. De zorg voor de wijngaarden staat op dit bedrijf voorop. Chemische onkruid- en schimmelbestrijders komen er absoluut niet in. Om de opbrengst laag te houden, wordt het teveel aan knoppen, scheuten en druiven zorgvuldig verwijderd.

Oenoloog Cristian Pomo verwerkt de druiven in een kelder die uitgerust is met zeer moderne, computergestuurde apparatuur. Er wordt echter ook nog wijn gemaakt in de oude kelders en een deel van de wijnen rijpt in houten vaten onder de zeventiende-eeuwse bogen. Een werkwijze die leidt tot uitgesproken wijnen van een bijzondere kwaliteit.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.