Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

Château Tournefeuille

Bordeaux - Frankrijk

Château Tournefeuille

Het zegt natuurlijk niet alles. Maar Château Tournefeuille in Lalande de Pomerol (Bordeaux) is een plaatje. Een prachtig landhuis boven op een heuvel, omgeven door 17 hectare zeer goed onderhouden, glooiende wijngaarden. Dat belooft veel goeds voor de wijndrinker. Zeker als je weet dat de wijngaard grenst aan die van het fameuze Petrus en dat de huidige eigenaar en wijnmaker Emeric Petit het vak daar leerde.

Het is op de naar het zuidwesten gerichte heuvel overigens aangenamer toeven voor druiven dan voor mensen, vertelt Emeric: het waait er vaak nogal hard. Dat houdt de druiven koel en droog. Je ziet de bladeren van de wijnstokken voortdurend bewegen, wat meteen de naam van het château verklaart.

De wijngaard bestaat uit verschillende percelen met eigen bodemsoorten. De tanks in de kelder zijn daarom klein, zodat de druiven van die percelen apart vergist kunnen worden. De verschillen in bodem kunnen dan terugkomen in de wijn. De gistingstanks zijn van cement, een materiaal dat de temperatuur laag en gelijkmatig houdt, waardoor de gisting rustig en beheerst verloopt. En zo is het hele bedrijf ingericht: over alles is nagedacht en alles ziet er piekfijn uit. Het zal dus niemand verbazen dat ook de wijn klassiek, evenwichtig en precies is.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.