Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

Château d'Oupia

Minervois - Frankrijk

Château d'Oupia

Het begon in de twaalfde eeuw met een stevig bouwwerk in de Minervois (Zuid-Frankrijk). Gedurende de middeleeuwen hoorde het toe aan de Seigneurs d’Oupia en nu, eeuwen later en bijna onherkenbaar veranderd, is het een prachtig wijndomein. Hier staan Marie-Pierre Iché en haar moeder Marie-Thérèse aan het roer. Het domein – op dit moment 63 hectare groot – is al sinds 1860 eigendom van de familie Iché.

Marie-Pierre is stevig geworteld in de tradities van de streek en haar familie, maar van stilstand is geen sprake. Iedere generatie leverde een eigen bijdrage aan de verbetering van het bedrijf. Vader André zorgde onder andere voor de bouw van een wijnkelder en begon met de rijping van wijnen op houten vaten. Ook plantte hij syrah; in die tijd een nieuwe aanwinst in de streek. Marie-Pierre op haar beurt plantte witte druiven als viognier en roussanne en schafte een moderne wijnpers aan. Ze staat voor een hands-on-aanpak en is overal tegelijk; energiek bewaakt ze alles wat er in de wijngaard en de wijnkelder gedaan moet worden.

Deze sympathieke wijnfamilie heeft een mooie balans gevonden. Niet vastgeroest in het verleden, maar ook niet meewaaiend met allerlei modes. De wijnen zijn dan ook stabiel van kwaliteit: fruitig, kruidig, typisch Zuid-Frankrijk en altijd lekker.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.