Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

Bodegas Pastor Diaz

Rioja - Spanje

Bodegas Pastor Diaz

Wie een kaart bekijkt van de jaarlijkse regenval in La Rioja (Noord-Spanje), ziet dat Bodegas Pastor Díaz net een mooie hoeveelheid vangt: rond de 400 milliliter, dus niet te veel, maar ook niet te weinig. Het klimaat in dit beroemde wijngebied wordt grotendeels bepaald door mediterrane en Atlantische invloeden. Het dal van de rivier de Ebro, die zich door het hele gebied slingert, vormt een handige trechter waardoor zachte lucht kan binnenstromen.

De familie Pastor Díaz maakt hier al heel lang wijn – langer dan iemand zich kan herinneren – en koos voor haar 100 hectare wijngaarden een A-locatie: de hellingen aan de voet van het Yergagebergte. Dicht bij de rivier liggen de wijngaarden op ongeveer 350 meter hoogte; verder het gebergte in liggen ze tot op 600 meter. Overdag lekker warm, ’s nachts flink koud: dat is goed voor de druiven, die onder deze omstandigheden aromatisch en fris blijven.

De druif tempranillo speelt de hoofdrol bij Bodegas Pastor Díaz, met bijrollen voor de eveneens blauwe druiven garnacha en graciano. Een deel van de wijnstokken wordt nog geteeld op de traditionele manier: als een losstaand struikje, zonder draadgeleiding. De nieuwste generatie, in de persoon van González Pastor, maakt er elegante, uitgebalanceerde wijnen van, met een gulle schep fruit.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.