Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé

Bodegas Albet i Noya

Penedès - Spanje

Bodegas Albet i Noya

Je zou kunnen denken dat de broers Josep Maria en Toni Albet i Noya in een gespreid bedje stapten toen zij als vierde generatie aan het werk gingen op het wijngoed Can Vendrell in de Spaanse Penedès (Catalonië). Dat werd al sinds 1903 beheerd, en later gekocht, door de familie Albet i Noya. Maar de broers, Josep voorop, hebben forse en soms verrassende ingrepen gedaan om de wijnproductie aan te passen aan hun eigen eisen.

Eind jaren zeventig maakten ze de overstap naar biologische druiventeelt. Josep Maria deed daarvoor, in samenwerking met andere Europese pioniers, uitgebreid onderzoek naar zeer oude druiventeelt- en wijnmaakmethoden en vergeten druivenrassen uit de streek. Hij putte uit middeleeuwse bronnen en gaf zelfs een historisch boek over landbouwmethoden opnieuw uit. Ook kweekte hij een aantal van die vergeten druivenrassen opnieuw op.

Het streven van de familie – ook moeder Nuria Noya Rafecas zit 'in de zaak' – is de perfecte balans tussen oude wijsheid en moderne technologie en wetenschap. Want Josep Maria, die op dit moment uitgebreid experimenteert met bio-dynamische methoden, wil wel kunnen aantonen waaróm dingen wel of niet werken. Het resultaat is in elk geval overtuigend: zowel zijn stille als zijn mousserende wijnen onderscheiden zich door smaak en zuiverheid.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.