Grenache is de Franse naam voor de mediterrane blauwe druif die in Spanje garnacha heet. Het is een gezichtsbepalend ras in de Zuid-Rhône, Provence en Languedoc, waar hij meestal geblend wordt met rassen als syrah en mourvèdre. Grenache kan goed tegen droogte en wind, en levert in zijn favoriete warme terroirs wijnen met veel alcohol. Door zijn dunne schil kan de kleur betrekkelijk licht zijn, maar dat is niet altijd zo. Ook wat betreft intensiteit, structuur en tannine zijn er grote verschillen. Zwoel rood fruit en kruidigheid kenmerken zijn aroma. Net als in Spanje wordt grenache in Frankrijk veel gebruikt voor rosé.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Franse rosé met een fruitig en kruidig aroma en een frisdroge smaak. Lekker bij frisse salades, vis van de barbecue of op het terras, in combinatie met fijne amuses.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Donkerrode Franse wijn met de geur van rijp zwart fruit, kruiden en licht eiken. De volle, krachtige smaak past heel goed bij kruidige gerechten en geroosterd vlees. Ook lekker zo!
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Fruitige Franse rosé met een aroma van fris rood fruit en kruiden. Dankzij de droge, frisse smaak is dit een uitstekende voorjaars- en zomerrosé. Lekker bij salades, koude schotels of lichte grillgerechten.
Wijn uit Frankrijk - Rhône
Helderrode, aromatische Franse wijn, met de geur van rood fruit en lichte kruiden. De zachte, evenwichtige smaak combineert goed met kalfs- of varkensvlees, pasta en lichte kazen.
Wijn uit Frankrijk - Rhône
Rijp donker fruit als zwarte bessen en pruimen, met subtiele kruidigheid. Een lange afdronk met zachte tannines.