Domaine Eloy Bourgogne Rouge 2017

Betaalbaar én typisch Bourgogne

Pinot Noirs uit de Bourgogne zijn vaak zo verdomde lekker. Maar er hangt ook altijd een klein prijskaartje aan. BIJNA altijd. Deze Eloy is betaalbaar én typisch. Zeer verteerbaar, veel rood fruit, een kleine spanning, subtiel aards. Voor al die Bourgogne liefhebbers die wel wat vaker eens een glas uit hun geliefde streek willen drinken.

Weetje...

Een forse stap weg van de conventionele landbouw. Het betekent letterlijk 'het doordachte gevecht' en wordt gezien als een pragmatische aanpak van de landbouw. De boer rijdt niet preventief alle soorten bestrijdingsmiddelen uit over zijn landbouwgrond, maar uitsluitend wanneer dit echt nodig is. Natuurvriendelijke methodes hebben zo lang mogelijk de voorkeur.

Goed om te weten is dat de geïntegreerde wijnbouw, zoals La Lutte ook wordt genoemd, meer en meer voorkomt. Een beetje vakhandel verkoopt dan ook geen wijn waarbij onnodig gif is gespoten. Nadat er jarenlang eigenlijk geen certificering voor deze wijnen bestond is er nu het  Terra Vitis certificaat. Dit berust grotendeels op het gedachtegoed van Lutte Raisonée en duurzame landbouw. Veel gehoorde kritiek is wel dat er geen duidelijke afspraken zijn en dat producenten nu makkelijk een soort semi-biologisch status kunnen verwerven zonder dat ze zich ook maar ergens aan hoeven te committeren.

Bourgogne

Drinken bij

Op zijn Bourgondisch is deze wijn heerlijk bij charcuterie (wat droge worstjes, gedroogde ham, paté, wat cornichons) of klassiek bij slakken met peterselie, boter en een stukje stokbrood. Andere opties zijn gegrilde courgettes met champignons, een salade met vlees, kalfstong, maar ook gewoon bij een hamburger. Bedenk je: deze wijn kan weinig kwaad doen. Zorg alleen dat het gerecht niet te zwaar is.

>> slakken, charcuterie, kalfstong, rundertong, lauwwarme salade paddenstoelen, gedroogde worst, gedroogde ham 

Normale prijs € 12,95

Vanaf 12 flessen € 11,90 per fles

Dranksoort Wijn
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Frankrijk
Herkomstgebied Bourgogne
Oogstjaar 2017
Omverpakking 12 flessen
Flesinhoud 750 ml
Alcohol 13,50%
Druivenrassen 100% Pinot Noir
  Jaar Onderscheiding
2014 De Grote Hamersma: 8,5
Er zijn geen beoordelingen voor dit product,
Geef als eerste een beoordeling en klik hier

Domaine Chevillon Chezeaux Nuits-Saint-Georges 2016

  • Elegant en fris
  • Heerlijk bij lam of rund

Normale prijs € 38,45

Vanaf 12 flessen € 35,25 per fles

Domaine Robert Sirugue Bourgogne Pinot Noir 2016

  • Verfijnd en fris
  • Bij gevogelte of pasta

Normale prijs € 19,95

Vanaf 12 flessen € 18,30 per fles

Even geduld a.u.b.