• elegant en verfijnd
  • pittig, krachtig en droog
  • mooie match met koude en warme vis of asperges
  • ook een fraai aperitief

De Chablis is een vrij noordelijk gelegen wijngebied en daardoor zeer gevoelig voor nachtvorst. Hoe gevoelig bleek wel in 1957 en 1961 toen vrijwel de hele oogst werd vernield. Chablis kan in minder zonrijke jaren dan ook een friszure wijn zijn. In goede oogstjaren (zoals 1992) komt echter de finesse en elegantie van een grote wijn naar voren. Wij vonden een prachtige kwaliteit bij Jean Claude Courtault, wijnboer in Maligny. Hij selecteert twee wijnen van zijn domaine. De beste kwaliteit is de chablis, de mindere wijn heet petit chablis.

Proefnotitie

Een chablis met een fris, fijn fruitig aroma en lichte appeltonen. De smaak is pittig, krachtig en droog, met een friszure afdronk.

Drinken bij

Een mooie begeleider van koude en warme visgerechten of asperges. Uiteraard ook een fraai aperitief.

Houdbaarheid

Nu op dronk en te bewaren tot ongeveer vijf jaar na de oogst.

Normale prijs € 16,95

Vanaf 12 flessen € 15,55 per fles

Dranksoort Wijn
Kleur Wit
Smaak Droog
Land Frankrijk
Herkomstgebied Bourgogne
Producent Domaine Courtault
Oogstjaar 2015
Omverpakking 12 flessen
Flesinhoud 750 ml
Alcohol 13,00%
Druivenrassen 100% Chardonnay
Er zijn geen beoordelingen voor dit product,
Geef als eerste een beoordeling en klik hier

Domaine Courtault

Rondom Chablis liggen twintig wijndorpen en op de heuvels van één daarvan, Lignorelles, ligt Domaine Jean-Claude Courtault. Vader en moeder Courtault begonnen dit bedrijf in 1984 op 1,5 hectare. Met heel hard werken – Jean-Claude had nog een baan bij een ander wijnbedrijf – wisten zij hun jonge onderneming beetje bij beetje op te bouwen en uit te breiden. De eerste wijn die Jean-Claude op de markt bracht, van het oogstjaar 1987, won meteen een gouden medaille.

Inmiddels wordt dit bloeiende domein gerund door dochter Stéphanie en haar man Vincent Michelet. Het beslaat nu 20 hectare, verspreid over drie appellations: Petit Chablis, Chablis en Chablis Premier Cru.

Bij wijn draait het allemaal om balans. Het domein doet er dan ook veel aan om de druiven te oogsten op het moment dat de verhouding tussen suikers en zuren optimaal is. De familie observeert de wijngaarden nauwkeurig en volgt de berichten van landbouw- en plantendeskundigen. Ze stelt zelfs stukken wijngaard ter beschikking voor experimenten. Deze doordachte en zorgvuldige manier van werken vind je terug in het resultaat: verleidelijke, evenwichtige en heerlijk fruitige Chablis.

Georges Burrier Saint Véran 2016

Op en top wit Bourgogne

Normale prijs € 16,95

Vanaf 12 flessen € 15,55 per fles

Pierre Yves Colin Bourgogne Blanc 2015

Normale prijs € 29,95

Vanaf 12 flessen € 27,45 per fles

Momenteel niet leverbaar

Even geduld a.u.b.