Schroefdop

Capoverso Rosso di Montepulciano 2014

Deze wijn springt het glas uit!

Hij heet niet voor niets ‘Rosso’, wat een intens robijnrode kleur. En dan heb je hem nog niet eens geproefd. Deze wijn springt het glas uit. Een golf van rood fruit, bloemen, leer, tabak. Hij heeft ook heel subtiel wat zoetigs (maar let op: de wijn is wel echt droog!). Dat laatste is de typische Sangiovese-smaak van ‘sweet spice’, oftewel zoete kruiden. Een levendige wijn die je met trots op tafel kunt zetten. Pas op, want het blijft zeker niet bij één fles.

Weetje...
Deze Rosso di Montepulciano komt dus uit het dorpje dat Montepulciano heet. Dit moet je dus niet verwarren met Montepulciano, de druif. De druif kom je vooral in het midden van Italië tegen. Met name in Abruzzo, waar er Montepulciano d’Abruzzo van wordt gemaakt.

Toscane

Drinken bij

Eén ding moet duidelijk zijn: dit is een heerlijk glas wijn om ook zonder eten te drinken. Maar... het kan natuurlijk wel heel goed. Bijvoorbeeld met heerlijkheden als een authentieke Italiaanse pasta met Bolognese of andere vleessauzen, rood vlees, geroosterde / gegrilde kip met kruiden. Ben je vegetarisch? Gegrilde groenten!

Normale prijs € 16,95

Vanaf 12 flessen € 15,55 per fles

Dranksoort Wijn
Kleur Rood
Smaak Droog
Land Italië
Herkomstgebied Toscane
Oogstjaar 2014
Omverpakking 6 flessen
Flesinhoud 750 ml
Alcohol 13,50%
Er zijn geen beoordelingen voor dit product,
Geef als eerste een beoordeling en klik hier

Chianti Riserva Costavecchia 2014

Typisch klassieke chianti

Normale prijs € 16,25

Vanaf 12 flessen € 14,90 per fles

San Pietro Chianti Classico DOCG 2015

‘If it grows together, it goes together'...

Normale prijs € 8,95

Vanaf 12 flessen € 8,20 per fles

Even geduld a.u.b.