Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood

argentinie

Argentinië is een van de wijnlanden van Zuid-Amerika. Van alle wijnlanden daar heeft het de grootste aanplant. Circa 60% van alle Argentijnse wijn komt uit de regio Mendoza, die ver landinwaarts ligt, dicht bij de Andes. De wijngaarden in Mendoza liggen op grote hoogte, tot soms wel 1200 meter boven zeeniveau. Het is een droog gebied, maar dat compenseren wijnproducenten door irrigatie met smeltwater uit de Andes. Dankzij de grote hoogte is het zonlicht er intens, wat zorgt voor druiven met een zeer geconcentreerde smaak. Belangrijke Argentijnse wijngebieden buiten Mendoza zijn San Juan en La Rioja, beide ten noorden van Mendoza. Nog noordelijker ligt Salta, met de hoogste wijngaarden van het land (1500 meter). Meer naar het zuiden, in Patagonië, is Neuquén het gebied in opkomst.

Ruim drie kwart van de Argentijnse productie bestaat uit rode wijnen. Het visitekaartje van Argentinië is wijn van malbec, de nationale druif. Ook cabernet sauvignon voelt zich er goed thuis. Bij wit zijn vooral chardonnay en het aromatische, inheemse ras torrontés geliefd.


1

Chimango Malbec 2016

Wijn uit Argentinië - Mendoza

Een biologische Malbec. Dit is een lekkere donkere wijn, vol sap en met smaken en geuren van zwart bosfruit, rook en leer. Én hij weet je te verassen met de fijne subtiele geur van viooltjes en mango. Een uit Bordeaux verbannen druif die een nieuw thuisland heeft gevonden in Argentinië.

Normale prijs € 6,75

Vanaf 12 flessen € 6,20 per fles

Beste koop in de betaalbare klasse in Perswijn

2

Chakana Mendoza Nuna Estate Malbec 2016

Wijn uit Argentinië - Mendoza

Volle en krachtige rode wijn met een heerlijke zachte smaak en een fraai aroma van rijp rood fruit, eikenhout, koffie en wat mint. Goed te combineren met smaakrijke gerechten van rundvlees of wild.

Normale prijs € 9,95

Vanaf 12 flessen € 9,15 per fles

Even geduld a.u.b.