Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
-
Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit

argentinie

Argentinië is een van de wijnlanden van Zuid-Amerika. Van alle wijnlanden daar heeft het de grootste aanplant. Circa 60% van alle Argentijnse wijn komt uit de regio Mendoza, die ver landinwaarts ligt, dicht bij de Andes. De wijngaarden in Mendoza liggen op grote hoogte, tot soms wel 1200 meter boven zeeniveau. Het is een droog gebied, maar dat compenseren wijnproducenten door irrigatie met smeltwater uit de Andes. Dankzij de grote hoogte is het zonlicht er intens, wat zorgt voor druiven met een zeer geconcentreerde smaak. Belangrijke Argentijnse wijngebieden buiten Mendoza zijn San Juan en La Rioja, beide ten noorden van Mendoza. Nog noordelijker ligt Salta, met de hoogste wijngaarden van het land (1500 meter). Meer naar het zuiden, in Patagonië, is Neuquén het gebied in opkomst.

Ruim drie kwart van de Argentijnse productie bestaat uit rode wijnen. Het visitekaartje van Argentinië is wijn van malbec, de nationale druif. Ook cabernet sauvignon voelt zich er goed thuis. Bij wit zijn vooral chardonnay en het aromatische, inheemse ras torrontés geliefd.


2

Chakana Mendoza Estate Selection Malbec 2016

Wijn uit Argentinië - Mendoza

Krachtige rode wijn uit Argentinië, met een verfijnd aroma en een intense smaak. Zeer fraaie en complexe wijn, uitstekend te combineren met smaakvolle gerechten van rundvlees of wild.

Normale prijs € 14,30

Vanaf 12 flessen € 13,15 per fles

3

Chakana Mendoza Estate Selection Cabernet Sauvignon 2015

Wijn uit Argentinië - Mendoza

De relatief kleine bodega Chakana heeft met de stap naar biologische en zelfs biodynamische wijnbouw definitief de keuze gemaakt voor terroirgetypeerde wijnen. Een mooi voorbeeld is deze krachtige maar ook verfijnde cabernet sauvignon, gemaakt van langzaam rijpende druiven op hooggelegen wijngaarden.

Normale prijs € 14,30

Vanaf 12 flessen € 13,15 per fles

4

Chimango Malbec 2017

Wijn uit Argentinië - Mendoza

Een biologische Malbec. Dit is een lekkere donkere wijn, vol sap en met smaken en geuren van zwart bosfruit, rook en leer. Én hij weet je te verassen met de fijne subtiele geur van viooltjes en mango. Een uit Bordeaux verbannen druif die een nieuw thuisland heeft gevonden in Argentinië.

Normale prijs € 6,75

Vanaf 12 flessen € 6,20 per fles

5

Chakana Mendoza Estate Selection Chardonnay 2016

Wijn uit Argentinië - Mendoza

Aromatische Argentijnse droge witte wijn met de geur van rijp tropisch fruit en milde eikenhout nuances. De smaak is zacht, geurig, vol en aromatisch. Erg lekker bij vis, gevogelte en pasta.

Normale prijs € 11,30

Vanaf 12 flessen € 10,40 per fles

Even geduld a.u.b.