Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op druivenras
  • meer
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit

alentejo

Portugees wijngebied waarvan de naam zoveel betekent als ‘aan de overkant van de Taag’ – gezien vanuit Lissabon. Alentejo beslaat met zijn golvende vlaktes en kurkeikbossen het grootste deel van Zuid-Portugal, met uitzondering van de Algarve. Ondanks het warme en droge klimaat is Alentejo sinds het eind van de twintigste eeuw in opkomst als wijngebied, dankzij investeringen in techniek. Het merendeel van de productie bestaat uit authentieke rode wijnen van Portugese blauwe druiven als aragonez (in Spanje: tempranillo), trincadeira, moreto, castelão frances en alicante bouschet. Witte wijnen – al even bijzonder – worden onder andere gemaakt van roupeiro en perrum.


1

Segredos de São Miguel Alentejano Tinto 2017

Wijn uit Portugal - Alentejo

Portugese rode wijn met de geur van bessen, fruit en licht gebrande tonen. De smaak is soepel, fruitig en zwoel. Lekker bij koude voorgerechten met vleeswaren en gerechten van de grill.

2

Segredos de São Miguel Alentejano Branco 2017

Wijn uit Portugal - Alentejo

Zachte droge witte wijn uit Portugal, met een aroma van bloemen, honing en licht fruit. De smaak zet soepel en zacht in en eindigt met een frisse, geurige afdronk. Prima als aperitief, bij koude voorgerechten met vis of bij salades.

3

Herdade de São Miguel Alentejano Colheita Seleccionada Tinto 2016

Wijn uit Portugal - Alentejo

Portugese rode wijn met een krachtig aroma van rijp rood fruit (bramen en bessen) en fijn eikenhout. De smaak is vol, aromatisch en aanhoudend. Heerlijk bij gegrild lams- of rundvlees, maar ook na de maaltijd.

Decanter - november 2017: Best buy Portugal's native reds

4

Herdade de São Miguel Alentejano Art.Terra Amphora Tinto 2016

Wijn uit Portugal - Alentejo

Portugese rode wijn met een aroma van rijpe bramen en bessen. De smaak is vol, aromatisch en romig. Lekker bij gerechten van lams- of rundvlees, maar ook heerlijk na de maaltijd bij een milde kaas.

Even geduld a.u.b.